zondag 3 april 2011

Huisje Boompje Biba !

Vrijdag 18 maart 
Vandaag halen we eindelijk onze Biba de Bordeaux Dog op. Ze is verwaarloosd en erg vermagerd als ze in het asiel terecht komt. Maar vandaag begint de rest van haar leven: bij ons! Ze krijgt 4 hele lieve enthousiaste baasjes/vriendjes die haar met veel geduld, liefde en zorg zullen vertroetelen. Al meteen de 1e dag is te zien dat ze zich hier thuis gaat voelen. Ze snuffelt rond en gaat rustig liggen op de meest onhandige plekken, maar uiteindelijk snapt ze dat die lekker zachte mat naast de tv haar plek is. Bij het raam met een riant uitzicht over de rest van de kamer. Wat wil je nog meer? Al snel snurkt ze harder dan haar baas ooit voor elkaar kan krijgen. 


De eerste nacht in haar nieuwe huis ligt ze gewoon heerlijk in de woonkamer op haar mat te slapen. De dag erna is ze erg blij wanneer we benden komen. Vandaag snuffelen we alles af hihi rustig thuis zodat we allemaal aan elkaar kunnen wennen.


Zondag
Het is nog vroeg maar de baasjes willen het goed doen, aangezien Biba geen pup meer is en toch opleiding nodig heeft gaan we met z'n allen naar de hondenschool. Wild enthousiast lopen we in sneltreinvaart naar het hondenterrein. Maar helaas, dan gebeurd er ongelukkig ongeval! Niemand zag het aankomen, Biba al helemaal niet, er blijkt een wildrooster te liggen en ze zakt er zo zo doorheen, schrikt natuurlijk en trekt zich er snel weer uit. Op het eerst niks aan de hand. De eerste les is een succes, na afloop mag ze lekker ravotten met een klasgenootje, heel spannend, vooral voor ons als baasje, want hoe reageert ze op andere honden?! Heel goed dus. We hebben haar even heerlijk hond laten zijn! De rest van de dag is ze uitgeteld en ligt ze op haar matje te snurken. 's avonds blijkt dat ze haar rechterachterpoot heeft geblesseerd. Arm ding, ze hinkt en lijkt flink pijn te hebben, haar poot is stijf. Die week gaan we naar de dierenarts, ook ivm de kalende oren en de jeuk die ik (leslie) en onze jongste zoon hebben sinds Biba in huis is. Mogelijk heeft ze het één of ander meegenomen. Voor haar blessure krijgt ze een ontstekingsremmend spuitje en medicatie mee naar huis.


Dinsdag 
is ze voor het eerst een halve dag alleen. En dat gaat gelukkig goed! Ik hoor van de buren dat ze niet heeft geblaft, maar ook dat ze NIET meer in de bench zat. Mevrouw is volgens alles bij Houdini in opleiding geweest. 2 verschillende benches, afgesloten en wel... appeltje eitje! Ze lag braaf NAAST de bank te slapen!


De dagen daarna
komt ze steeds losser, wordt speelser maar helaas vanwege haar blessure moeten we haar steeds begrenzen en moeten de langere wandelingen ook wachten. Herstel is het belangrijkst!
In het tweede weekend laten we haar door de dierenarts controleren ivm de vlekken die bij ons toch steeds erger worden, ook haar oren zijn erger geworden. Voor mij staat nu vast dat dit niet door het voer komt en ik wil duidelijkheid. Pijn is niks, maar JEUK!!! IEEKS .....
Er wordt een afkrabsel gemaakt van haar oren, gezocht naar vlooien of mijt en de aanwezigheid van een schimmel moet dmv een kweekje worden aangetoond. Tot die tijd even alles goed in de gaten houden.


Ons hele huis heb ik binnenste buiten gekeerd. Kleren worden beneden uitgedaan, keuken/woonkamer grondig met Dettol gereinigd en de hond (ondanks dat ze ontvlooid zou zijn in het asiel) nogmaals een behandling gegeven. Na een paar dagen grondig schoonmaken, steeds wassen van dekens/vacht, kleding, lakens enz lijkt het warempel beter te gaan!!! De vacht op haar oren groeit aan. Helaas blijft de jeuk bij de 2 baasjes nog even aanhouden. De jongste heeft zelfs rode vlekkerige wangen en heeft een 'hond knuffel' verbod. Hoe zielig.... en niet dat het werkt hoor. Die twee zijn nu al onafscheidelijk, zie foto waar Biba met haar kop op zijn schootje ligt in de zon. Heerlijk toch!


De uitslag van het kweekje was goed. Ze heeft geen schimmel. De anti vlooibandeling heeft aangeslagen, wat het geweest mag zijn, huidmijt vlooi of wat dan ook. Biba is beter. En bij mij wordt het nu ook minder! Jippieeeee, ik durf weer optimaal te knuffelen! Toch gaan we op controle bij de asiel Dierenarts. Ze blijkt in iets meer dan een week al 4 KG aangekomen.... WOW


Gaat goed! Ook op de les. Haar poot, gaat nu ook eindelijk wat beter. Wel oppassen, nog niet overdrijven met lopen, helaas. Maar komt vast ook goed. Wat een heerlijk dier. We snappen niet dat iemand zo'n lief dier niet goed heeft behandeld, heeft laten lopen of wat dan ook. Hoe komt zo'n mooi, lief braaf dier nou bij ons terecht? Geluk! We hebben een jaar gezocht naar een geschikte viervoeter en ondanks dat ze van redelijk forumaat is.... ze past bij ons!!!!!


Vandaag
vanmorgen 3e les op de hondenschool, meteen al proefexamen! (de rest heeft al 6 lessen gehad!) We weten nog niks, maar het ging in ieder geval goed. Beter dan sommige honden die wél alle lessen gevolgd hebben :D 
Aangezien het begon te regenen besloten we er verder een lekkere thuis en bankhangdag van te maken en hebben we met z'n allen naar Turner en Hooch gekeken. Wat een giller!!!!!! Als Bordeaux Dog eigenaar móet je die nog eens gezien hebben. De kinderen hebben in ieder geval genoten van Hooch's fratsen terwijl ik alleen maar blij zit te wezen dat onze Hooch NIET zoveel heeft uitgespookt tot vanmorgen aan toe dan.... want vanmorgen.... viel het eerste slachtoffer! Snik, 2 jaar geleden gekocht op de kerstmarkt in Oberhausen, een prachtig handgemaakt en beschilderd houten zebrapaard. 
Maar wat wil je... baasje is met de jongens naar zwemles, vrouwtje maakt gebruik van de RUST en besluit verder te slapen...het is tenslotte pas 8.30 op zondagochtend.... Maar ja, daar heb je als hond natuurlijk geen boodschap aan! Je moet toch IETS om te laten merken dat je je verwaarloosd voelt!
oh en buiten lagen de pas verplantte aardbeienplantje door de tuin.... 


Foei!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en tot Blogs,
groetjes Leslie en Aranka